Risotto su triufeliu

 

                                                      Ingredientai 6 porcijoms

 

500gr. Ryžiu;

100gr. Sviesto;

1 vidutinio dydžio svogūnas supjaustytas plonais griežinėliais;

1 sultinio kubelis, galima ir naminio sultinio;

60gr. Tarkuoto parmesano;

100gr. malto joduojo trumo. Taip pat galima naudoti: juodojo ar baltojo trumo paštetą, baravykų ir trumų paštetą, trumų padažo ar baltojo trumo kremo.

druskos pipirų.

 

                                                     Paruošimo būdas

 

Pakepinkite nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus svogūna kol jis taps gražios auksinės spalvos, pridėti žalių ryžių su druska ir pipirais, energingai maišant pripilti verdančio vandens pilna taure ir įdėkite sultinio kubeli ir toliau maišykite, kiekvieną kartą kai ryžiai sugeria vandenį pridėti dar šiek tiek verdančio vandens iki kol ryžiai išvirs. Tada idedam sviestą, tarkuoto parmesano ir malto juoduojo trumo viską gerai išmaišome ir patiekiame karštą.

Skanaus.