Keptas kalakutas su trumų įdaru

 

Keturioms porcijoms

1 nedidelis kalakutas 2,5-3,5kg.

7 šaukšteliai juoduojo malto trumo;

170gr. parukytos šoninės;

0,5 kg maltos jautienos;

konjako 50ml;

2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.

 

                                                                 Paruošimo būdas

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsniu. Kol orkaitė įkais supjaustyta rūkyta šonine kubeliais ir kapota česnaka paskrudinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus. Tuo tarpu kitoje keptuvėje apkepinkite malta jautiena baigiant ją kepinti ipilkite konjako ir dar truputi pakepinkite kad konjakas nugaruotu. Tada sudedate į kepintą maltą jautieną apkepinta česnaka su šonine ir pridedame malto juodojo trumo, viską gerai išmaišome. Kalakuta pagardiname druska, pipirais ir šaukštu sudedame įdara į kalakutą. Kepame apie 2-3 val.

Skanaus.